Nr. Broby

Velkommen til Nr. Broby - et lokalsamfund tæt på det hele; naturen, lokale aktivitetstilbud, motorvejen og de store byer.

Generelt

Der bor omkring 1.900 indbyggere i Nr. Broby. Byen med det aktive foreningsliv ligger kun ca. 10 minutters kørsel fra kommunegrænsen til Odense.

Luk alle
Åben alle

Foreninger og fællesskaber

I Nr. Broby er der gode rammer for alle de mange aktivitets- og fritidstilbud, der tilbydes i området. Hvad enten du er til gymnastik, badminton, løb, tennis, fodbold, madklub, motorcross, agility, svæveflyvning eller andet, kan du dyrke dine fritidsinteresser lige uden for døren i Nr. Broby.

Broby Bibliotek og Broby Fritidscenter danner desuden rammen om forskellige kulturelle arrangementer.

Du kan finde en oversigt over foreninger på Fritidsportalen.

Indkøb

Der er en brugs i Nr. Broby, hvor de fleste af dagligdagens indkøb kan klares.

Skoler og daginstitutioner

Skoler

Nr. Broby hører til skoledistriktet Brobyskolerne, som består af 3 afdelinger: afd. Broholm Børnehave, afd. Allested-Vejle (0.- 6.klasse) og afd. Pontoppidan (0.- 9.klasse).

I byen er der også Broby Friskole og Broby Sportsefterskole.

Pasningsmuligheder for de mindste

Der er også gode pasningsmuligheder i byen for mindre børn. Der er Børnehaven Myreturen i Nr. Broby, og derudover er der to børnehaver i nærområdet; Børnehaven Broholm i Allested-Vejle og Børnehaven Kaptajngården i Vester Hæsinge. Derudover er der dagplejere og private pasningsordninger.

Ungdomsklub

I Broby Ungdomsklub i Brobyværk, cirka 4 km fra Nr. Broby, kan unge mødes på tværs af skoler og alderstrin. Ungdomsklubben er en del af Ungdomsskolen i Faaborg-Midtfyn Kommune.

 

Natur

I Nr. Broby er naturen en integreret del af hverdagen. Friluftsmulighederne er mange – og lige uden for hoveddøren. Der er noget for enhver smag, hvad enten du er til vandresko eller løbesko, på cykel, på hesteryg eller i luften.

Der er flere gode stier til gå- og løbeture i byen, og lidt vest for Nr. Broby finder du det kuperede mountainbike-spor, Lærkedalsporet. Bakkerne er skabt under istiden, og det naturskønne spor leder dig gennem små lunde med ældre træer, afgræssede arealer og en smuk udsigt fra højdepunktet Synebjerg.

Der er også flere legepladser i byen samt motionsområder og stier til fugletårnet ved Odense Å, som slynger sig eventyrligt gennem landskabet.

Vil du vide mere?

Du kan læse mere om Nr. Broby på lokalrådets hjemmeside eller på Facebook-gruppen Nr. Broby Lokalråd.

Du kan også kontakte vores tilflytterkonsulent, og høre mere om området.

Spørgsmål? Kontakt os

Tilflytter-konsulent

Johanne Holten
Telefon: 72 53 10 65
Send en mail