Gislev

Velkommen til Gislev - den sociale by med kultur og smuk natur.

Generelt

Der bor cirka 2.074 indbyggere i Gislev, beliggende tæt på både Ringe og Svendborg.

Her findes mange ildsjæle, som gerne vil skabe rammerne. Lige så vigtige er de mennesker, der vil fylde rammerne ud. I Gislev er der er plads til at leve det liv, du drømmer om.

Læs mere om Gislev herunder.

Ådalscenen i Gislev
Luk alle
Åben alle

Foreninger og fællesskaber

En af Gislevs styrker er byens rige forenings- og kulturliv, og lysten til at give hinanden noget på tværs af generationer og interesser.

Blandt de mange foreninger Gislev sin egen idrætsforening, som byder på en masse forskellige sportsaktiviteter, herunder for eksempel fodbold, badminton, gymnastik og løbeklub.

Gislev Cycling er også en del af Gislev Idrætsforening. De mange små veje med store bakker omkring Gislev giver perfekt terræn til gode træningsture og cykelløb.

Du kan finde en oversigt over foreninger på Fritidsportalen.

Musik og kultur

Man kan ikke sige Gislev uden at nævne Ådalsscenen - byens og Midtfyns kulturelle samlingssted med koncerter og scenekunst.

Byen har også foreningen Gislev Musik Festival, som er med til at skabe grundlag for et musikalsk og kulturelt liv i Gislev og omegn og hvert år afholder en festival.

I byen er der også Ådalhuset, som er en tidligere børnehave, der nu er omdannet til et foreningshus. Gislev Byorkester, koret Tågehornet, motorcykelklubben Kaffekværnen og andre foreninger har øvelokaler og samlingssted her.

 

 

Indkøb

Der er en SuperBrugs i Gislev.

Derudover ligger Gislev kun cirka 10 km fra Ringe, hvor der er flere dagligvarebutikker, handelsstrøg, apotek, cafe og biograf.

Skoler og daginstitutioner

Skoler

Gislev hører til landsbyordningen Tre Ege Skolen, der har folkeskoler i Kværndrup og Ryslinge, begge for elever i 0. – 6. klasse. Efter 6. klasse fortsætter de fleste elever på Tingagerskolen i Ringe, som har et tæt samarbejde med Tre Ege Skolen.

I byen ligger også Gislev Friskole og Børnehus, med omkring 110 elever fra 0. – 9. klasse.

Pasningsmuligheder for de mindste

Der er to børnehaver i området, som er en del af landsbyordningen; Børnehuset Oasen i Kværndrup og Børnehaven Eventyrhuset i Ryslinge.

Derudover har Gislev Friskole og Børnehus både vuggestue og børnehave.

Der er også flere dagplejere og private pasningsordninger i Gislev.

Ungdomsklub

I Gislev Ungdomsklub kan unge mødes på tværs af skoler og alderstrin. Ungdomsklubben er en del af Ungdomsskolen i Faaborg-Midtfyn Kommune.

Natur

Naturen i Gislev er præget af bølgende marker og åbne vidder. Kongshøj Å snor sig syd om byen og videre mod Østfyn, inden den løber ud i Storebælt.

I Gislev kan du leve det gode liv på landet, men i en aktiv by med et stærkt sammenhold og lyst til at dyrke fællesskabet.

Vil du vide mere?

Du kan læse mere om Gislev på www.oplevgislev.dk eller på Facebooksiderne
5854 Gislev og Gislev Lokalråd.

Du kan også kontakte Gislev Lokalråd på tlf. 27 31 49 20 og høre mere om byen, eller ringe til kommunens tilflytterkonsulent, og høre mere om området.

Spørgsmål? Kontakt os

Tilflytter-konsulent

Johanne Holten
Telefon: 72 53 10 65
Send en mail