Allested-Vejle

Velkommen til Allested-Vejle - et trygt landsbysamfund med et stærkt fællesskab på Midtfyn, cirka 15 km syd for Odense centrum.

Generelt

Der er ca. 1.600 indbyggere i Allested-Vejle. Oprindeligt bestod byen af to landsbyer beliggende i hvert sit sogn - sidenhen er de groet sammen til én by. Området omfatter i dag Allested, Vejle og Radby.

Læs mere om Allested-Vejle herunder. 

Luk alle
Åben alle

Foreninger og fællesskaber

Allested-Vejle har et rigt foreningsliv. Allested Ungdoms- & Idrætsforening (AU&I) tilbyder bl.a. fodbold, håndbold, badminton, bordtennis, squash og fitness. Byen og har også en skytteforening og en løbeklub, og siden 1972 har frivillige i byen en gang årligt afholdt byfesten ”Fynbofesten”, hvor byens beboere kommer hinanden ved, og der samles penge ind, så man kan gøre noget ekstra ud af byens aktivitetstilbud til især de unge.

Allested-Vejle er optaget i den eksklusive klub Blomstrende Landsby. Blomstrende Landsby er et udviklingsprojekt, der ønsker at styrke og bevare landsbysamfund i Danmark.

Allested-Vejle Fritidscenter

Du kan finde en oversigt over foreninger på Fritidsportalen.

Indkøb

Der er en brugs i byen, hvor dagligdagens indkøb kan klares. 

Løgismose Mejeri har også en butik med mejeriprodukter, delikatesser og vin. 

Derudover ligger Allested-Vejle kun cirka 10 km fra Ringe, hvor du finder flere dagligvarebutikker, handelsstrøg, apotek, cafe og biograf.

Skoler og daginstitutioner

Skoler

Allested-Vejle hører til skoledistriktet Brobyskolerne, som består af 3 afdelinger: afd. Broholm Børnehave, afd. Allested-Vejle (0.-6.klasse) og afd. Pontoppidan (0.-9.klasse). Brobyskolerne er den lokale folkeskole i området.

Der er desuden to friskoler i nærområdet omkring Allested-Vejle; Nr. Lyndelse Friskole og Broby Friskole.

Pasningsmuligheder for de mindste

For de mindre børn har byen også gode pasningsmuligheder. Udover en børnehave, er der dagplejere, private pasningsordninger, SFO og i nabobyen Nr. Søby er der vuggestue.

Ungdomsklub

I Broby Ungdomsklub i Brobyværk, cirka 8 km fra Allested-Vejle, kan unge fra 7. klasse og op mødes på tværs af skoler og alderstrin.

Ungdomsklubben er en del af Ungdomsskolen i Faaborg-Midtfyn Kommune.

Natur

Naturen i Allested-Vejle er præget af åbne marker og smukke vandrestier. Kigger du på et kort over området, kan du ikke undgå at lægge mærke til, hvordan markerne danner en stjerne rundt om særligt Allested. Dette er et historisk levn fra 1700-tallets landboreformer, hvor man samlede landbrugsjorden i et sammenhængende jordstykke ud for den enkelte gård, der blev liggende i byen.

Stjerneudskiftningen i Allested er Fyns bedst bevarede.

Vil du vide mere?

Du kan læse mere om Allested-Vejle på lokalrådets hjemmeside eller på Facebook under gruppen Fællesskabet i Allested-Vejle.

Du kan også kontakte vores tilflytterkonsulent, og høre mere om området.

Spørgsmål? Kontakt os

Tilflytter-konsulent

Johanne Holten
Telefon: 72 53 10 65
Send en mail