Ringe

Velkommen til Ringe – byen midt i Faaborg-Midtfyn Kommune, midt på Fyn og midt i Danmark. Her leves livet i fællesskab og med højt til loftet.

Generelt

Der bor omkring 7.500 indbyggere i Ringe.

Læs mere om byen herunder.

Luk alle
Åben alle

Foreninger og fællesskaber

Ringe og Midtfyn er kendt for et blomstrende foreningsliv med utallige tilbud og muligheder for byens og egnens beboere. Idrætscenter Midtfyn er ramme for mange af disse tilbud. Her er svømmehal med varmtvandsbassin, idrætshaller, fitnesscenter, kunststofbane, fodboldbaner, café og mødelokaler. I området er også tennisklubben og petanque i Lethallen.

Her er højt til loftet og plads til alle

Lokale ildsjæle har omdannet den tidligere stationsbygning ved byens togstation til et levende kulturhus med aktiviteter og fællesskaber for alle aldre. Her er fællesspisninger, barselscafe, udstillinger, koncerter og meget andet.

Guldhøj er et aktivt medborgerhus, hvor du frit kan komme og deltage i sociale fællesskaber. Mange foreninger holder til her.

KulturZonen

I bymidten finder du KulturZonen med musikskole, ungekulturhus med spændende lokaler og Teaterskolen Spektaklet. Centrumpladsen binder KulturZonen sammen med biblioteket, der har væld af tilbud og aktiviteter. I nærheden er der også en biograf.

Du kan finde en oversigt over foreninger på Fritidsportalen.

Stationsbygningen i Ringe danner ramme om flere fællesskaber

Indkøb

Der er flere dagligvarebutikker, handelsstrøg, apotek, cafe og biograf i Ringe. 

Byens butikker er samlet i bymidten, og der er kunder fra et stort opland. Den aktive handelsstandsforening sørger løbende for en stribe spændende aktiviteter.

Skoler og daginstitutioner

Skoler

Ringe er en rigtig skoleby med 2 store folkeskoler, friskole, kostskole, efterskole og gymnasium – alle tæt på bymidten.

Pasningsmuligheder for de mindste

For de mindre børne er der desuden flere daginstitutioner, både kommunale og private, i byen, og der også mange dagplejere.

Ungdomsklub

I Ringe Ungdomsklub kan unge mødes på tværs af skoler og alderstrin. Ungdomsklubben er en del af Ungdomsskolen i Faaborg-Midtfyn Kommune.

Natur

Tæt på naturen

I Ringe kommer naturen helt ind til byen. Ringe Sø kiler sig ind mellem nord og syd og er med til at gøre byen til noget unikt. Stierne omkring søen bruges flittigt til gang, løb og cykling og er dermed en del af byens fantastiske stisystem, der gør, at børn og unge kan færdes sikkert.

Ved enden af søen er en 18-hullers golfbane og Ringe Skov.

Cykelbyen Ringe

Ringe er kendt som cykelby. Hver sommer sender Team Rynkeby og Team Ringe sine ryttere af sted mod Paris. Hjerter Dame Touren – et stort motionscykelløb for kvinder – begynder og slutter i Ringe. Vi har også en mountainbikebane.

Naturstien Ringe-Korinth

Du kan desuden vandre på den 16 kilometer lange natursti på den tidligere jernbane mellem Ringe og Korinth. Stien er en kombineret asfalt- og grussti, og den fører dig forbi store herregårdsmarker ved Boltinggård og Brahetrolleborg, langs enge med græssende køer og snoede vandløb, og mellem marker adskilt af levende hegn.

Fun fact om Ringe

  • I september afholdes Midtfyns Festival på Dyrskuepladsen i Ringe.

Vil du vide mere?

Du kan læse mere om Ringe på https://mitmidtfyn.dk/ringe/ , og i grupperne ”Mitmidtfyn” og ”Det sker i Ringe” på Facebook.

Du kan også kontakte kommunens tilflytterkonsulent, og høre mere om området.

Spørgsmål? Kontakt os

Tilflytter-konsulent

Johanne Holten
Telefon: 72 53 10 65
Send en mail