Kværndrup

Velkommen til Kværndrup – her får du flot natur, god infrastruktur, et aktivt foreningsliv og en af Fyns største turistattraktioner, Egeskov Slot, i baghaven.

Generelt

Der bor cirka 2.400 indbyggere i Kværndrup.

Byen har egen motorvejs til- og frakørsel med kort transporttid til Odense, Ringe og Svendborg. Der er også togstation i byen.

Læs mere om byen herunder.

Luk alle
Åben alle

Foreninger og fællesskaber

Kværndrup har et aktivt foreningsliv, der tilbyder aktiviteter for både børn og voksne, blandt andet i Kværndrup Hallen.

I uge 19 samles unge og ældre om Kværndrup Ugen, som typisk byder på arrangementer, revy og fest i byen.

Byens forsamlingshus tilbyder i forårs – og vintermånederne fællesspisninger for børn og voksne, ofte med kulturelt indslag. Fællesspisningerne er en god mulighed for at møde naboerne.

Du kan finde en oversigt over foreninger på Fritidsportalen.

Indkøb

I Kværndrup er der en brugs. Der er desuden kun 8 km til Ringe, hvor der er flere dagligvarebutikker, handelsstrøg, apotek, cafe og biograf.

Skoler og daginstitutioner

Skoler

I Kværndrup er der en kommunal folkeskole 0.-6. klasse med SFO, og en friskole i nabobyen Trunderup med folkeskolens 9. klasse afgangseksamen.

Pasningsmuligheder for de mindste

I Kværndrup er der en bred vifte af børneinstitutioner og kommunal dagpleje, ligesom der er legepladser forskellige steder i byen for både små og store børn.

Ungdomsklub

I Gislev Ungdomsklub, cirka 7 km fra Kværndrup, eller Ringe Ungdomsklub, cirka 8 km fra Kværndrup, kan unge mødes på tværs af skoler og alderstrin. Ungdomsklubberne er en del af Ungdomsskolen i Faaborg-Midtfyn Kommune.

Natur

I omegnen af Kværndrup er der en flot natur, der er nem at komme ud i via et godt udbygget stisystem.

I selve byen er der også et veludviklet stisystem, så børn, uden at krydse større veje, kan cykle til skole eller sportshallen, eller hvis de en aften vil spille tennis eller fodbold med kammeraterne på den oplyste multibane.

Fun facts om Kværndrup

  • Egeskov Slot i Kværndrup, som er en af Danmarks største kultur- og turistattraktioner, tiltrækker hvert år cirka 250.000 besøgende. I maj danner slottet eksempelvis ramme om Heartland-festivalen med spændende musik, talks og kunst i slotsparken.

Vil du vide mere?

Du kan læse mere om Kværndrup på https://mitmidtfyn.dk/kvaerndrup/. Du kan også følge med i lokalbladet ”5772.kværndrup” , som udkommer fem gange årligt og bringer små historier fra foreningerne, institutionerne, erhvervslivet eller fra borgerne i øvrigt.

Du kan også kontakte kommunens tilflytterkonsulent og høre mere om området.

Spørgsmål? Kontakt os

Tilflytter-konsulent

Johanne Holten
Telefon: 72 53 10 65
Send en mail