Haastrup

Velkommen til Haastrup, som ligger i noget af Danmarks kønneste natur midt mellem Fyns tredjehøjeste punkt, Trebjerg i nord, og Faldsled i syd med Det Sydfynske Øhav.

Generelt

Der bor omkring 600 indbyggere i Haastrup.

I 2020 blev Haastrup kåret som Årets Landsby i hele Danmark for de enestående fællesskaber og de mange iderige, kreative ildsjæle, som skaber liv, aktivitet og samvær i landsbyen.

Læs mere om området herunder.

Luk alle
Åben alle

Foreninger og fællesskaber

Byfester og traditioner

Landsbysamfundet har mange festlige traditioner. De samles årligt til Sankthansaften, julefrokost, bankospil og ikke mindst Haastrup Byfest med revy og kåringen af Årets Haastrupper. En titel, som går til en beboer, der gør en forskel for lokalsamfundet.

Sport og friluftsliv

Der er desuden mulighed for at dyrke mange forskellige sportsgrene og fritidsaktiviteter. Haastrup Skytte-, Gymnastik- og Idrætsforening, som har eksisteret helt siden 1866, har blandt andet gymnastik, fodbold, skydning, badminton og volleyball.

Du kan finde en oversigt over foreninger på Fritidsportalen.

Indkøb

Der er en købmandsforretning i Haastrup.

Derudover er der flere dagligvarebutikker, handelsstrøg, apotek, caféer og biograf i Faaborg, cirka 9 km fra Haastrup.

Skoler og daginstitutioner

Skoler og daginstitutioner

I Haastrup er der friskole, SFO, børnehave og vuggestue og en dagplejer.

Ungdomsklub

I Faaborg Ungdomsklub, cirka 9 km fra Haastrup, kan unge mødes på tværs af skoler og alderstrin. Ungdomsklubben er en del af Ungdomsskolen i Faaborg-Midtfyn Kommune.

Natur

Haastrup er en perle for naturelskere, og det udbredt stisystem i området giver mange muligheder for uforglemmelige naturoplevelser.

I forsommeren kommer mange bl.a. forbi Haastrup for at høre nattergalen synge i Skånemosen kombineret med et ophold på shelterpladsen.

Trebjerg og Dronningeudsigten

Ved Haastrup ligger Trebjerg, som er Fyns tredjehøjeste punkt med 128 meter over havet, og Dronningeudsigten. Dronningeudsigten er opkaldt efter Dronning Margrethe 2., der i 1977 gæstede Faaborg sammen med Prins Henrik. På vej til Trebjerg gjorde de holdt ved Haastrup for at nyde udsigten.

Fra toppen af Trebjerg bliver man belønnet med udsigt til alle sider, Svanninge Bakker, Horne Land, Øhavet og Helnæsbugten. Ved klart vejr kan man ennd se så langt som til Als og Sønderjylland.

Vil du vide mere?

Du kan læse mere om Haastrup på byens hjemmeside.

Du kan også kontakte kommunens tilflytterkonsulent, og høre mere om området.

Spørgsmål? Kontakt os

Tilflytter-konsulent

Johanne Holten
Telefon: 72 53 10 65
Send en mail