Lyø

Velkommen til Lyø - en perle i Det Sydfynske Øhav.

Generelt

Lyø er den vestligst beliggende af øerne i Faaborg-Midtfyn Kommune med 6-8 daglige færgeafgange fra Faaborg.

Der er omkring 80 fastboende på øen, der både huser købmand, tømrer, bådebygger, frisør, landbrug og en stor lystbådehavn. Øen har desuden sommercafeer, sommergrill, B&B, udlejning af ferielejligheder, festlokaler og campingplads.

Læs mere om øen herunder.

Luk alle
Åben alle

Foreninger og fællesskaber

Sommerfest og ø-fællesskab

Lyø er kendt som et gæstfrit og trygt sted at bo, og som et sted hvor beboerne kender hinanden, og hvor fællesskabet har stor betydning.

Lyøboerne mødes til forskellige arrangementer året igennem, bl.a. til ”strandrensning”, Sankt Hans-bål, sommerfest og petanque. Om vinteren mødes de i forsamlingshuset Damgaarden til fællesspisning, fællessang, banko, billard og andre hyggelige arrangementer.

Foreningsliv

Lyø har et aktivt foreningsliv med bl.a. beboerforening, bådelaug, købmandsforening, lokalhistorisk forening, kultur -og besøgscenter, med flere.

Du kan finde en oversigt over foreninger på Fritidsportalen.

Indkøb

På Lyø er der en købmand med mulighed for at få varmt brød om morgenen.

Derudover er der flere dagligvarebutikker, handelsstrøg, apotek, caféer og biograf i Faaborg.

Skoler og daginstitutioner

Med færgen til Faaborg

Øens skolebørn tager færgen, som er gratis for øboere, til Øhavsskolen i Faaborg. Der er også friskole, efterskole, vuggestue, børnehave og flere dagplejere i Faaborg.

Færgeturen tager cirka 40 minutter, og børnene er aldrig alene på færgen. De følges med de voksne fra Lyø og Avernakø, som pendler til arbejde på Fyn, og de voksne hjælper ofte gerne med lektier på turen.

Gratis følgeordning 

Til hjemturen har Faaborg-Midtfyn Kommune en gratis følgeordning, hvor to af kommunens medarbejdere følger børn, der bor på Lyø og Avernakø, hjem til øerne. Børnene bliver hentet i dagtilbud eller skole og fulgt til færgelejet på deres hjemø for at skabe en tryg og hyggelig ramme for børnene. 

Ungdomsklub

I Faaborg Ungdomsklub kan unge mødes på tværs af skoler og alderstrin. Ungdomsklubben er en del af Ungdomsskolen i Faaborg-Midtfyn Kommune.

Natur

Lyø er en perle i øhavet med noget af den smukkeste natur. En natur, der er kendetegnet ved et storslået og varierende morænelandskab med skov, enge og levende hegn – og deraf et rigt dyre- og planteliv.

Øen er med sine 6 kvadratkilometer oplagt til gå og cykelture, og der er desuden fremragende strande både til familie, lystfiskere og sejlsport.

Vil du vide mere?

Du kan læse mere om Lyø på øens hjemmeside.

Du kan også kontakte kommunens tilflytterkonsulent, og høre mere om øen

Spørgsmål? Kontakt os

Tilflytter-konsulent

Johanne Holten
Telefon: 72 53 10 65
Send en mail