Bjørnø

Velkommen til Bjørnø – en lille perle i Det Sydfynske Øhav med et tæt sammenhold.

Generelt

Der bor cirka 30 indbyggere på den lille naturskønne ø, Bjørnø.
Øen ligger i det sydfynske Øhav, 3,5 km syd for Faaborg. Sejlturen til Faaborg med en lille færge, som er gratis for øens beboere, varer ca. 15 minutter.

Læs mere om øen herunder.

Luk alle
Åben alle

Foreninger og fællesskaber

Der er et rigt foreningsliv på øen: Færgen, Vandværket, Beboerforening, Bådelaug og senest er en Beboerhusforening kommet i gang, og et nyt beboerhus er opført.

Derudover gør den korte færgeoverfart det muligt at benytte sig af de mange fritidstilbud i Faaborg.

Du kan finde en oversigt over foreninger på Fritidsportalen.

Indkøb

Der er flere dagligvarebutikker, handelsstrøg med gode shoppingmuligheder, apotek, caféer og biograf i Faaborg, kun 15 minutter med færgen fra Bjørnø.

Skoler og daginstitutioner

Med færgen til Faaborg

Børnene tager hver morgen den lille færge til Faaborg, hvor der både er folkeskole og friskole, vuggestue, børnehave og flere dagplejere. Det tager cirka 15 minutter at sejle til Faaborg.

Ungdomsklub

I Faaborg Ungdomsklub kan unge mødes på tværs af skoler og alderstrin. Ungdomsklubben er en del af Ungdomsskolen i Faaborg-Midtfyn Kommune.

Natur

Øen har en utrolig flot natur. Bjørnø er cirka 3 km. lang, og det er muligt at vandre øen rundt langs kysten på et par timer. Turen byder på flade strandenge med et rigt fugleliv og høje klinter med den smukkeste udsigt til Fyn og naboerne i det sydfynske Øhav. Bakkerne vidner om den seneste istids skubben rundt med jord og stenblokke, da den vandrede hen over Sydfyn.

Vandet omkring Bjørnø tiltrækker både lystfiskere og badegæster.

Fun fact om Bjørnø

  • Kim Larsen og resten af Gasolin øvede sig til udgivelsen af Gas 2 og 3 på Bjørnø i halvfjerdserne. De benyttede den gamle skole med tæpper for vinduerne til deres prøveindspilninger.

Vil du vide mere?

Du kan læse mere Bjørnø på http://bjørnø.info eller Facebooksiden ”Bjørnø”. https://www.facebook.com/Bjorno.dk

Du kan også kontakte kommunens tilflytterkonsulent, og høre mere om øen.