Søllinge

Velkommen til Søllinge - et lille, aktivt lokalsamfund med et tæt sammenhold.

Generelt

Der bor omkring 900 indbyggere i Søllinge og omegn.

Søllinge lokalsamfund dækker området med landsbyerne Eskildstrup, Havndrup, Hellerup, Ore, Pederstrup, Sdr. Højrup og Søllinge – alle små hyggelige byer, hvor beboerne kender hinanden og sætter pris på naturen og fællesskabet.

Læs mere om Søllinge herunder.

Luk alle
Åben alle

Foreninger og fællesskaber

Lokalsamfundets tre samlingssteder; Søllinge Fritidshus, Søllinge Forsamlingshus og Sdr. Højrup Forsamlingshus giver masser af mulighed for et aktivt fritidsliv.

Foreningslivet i Søllinge byder på flere muligheder: Fodbold, spinning, gymnastik, skytteklub, biavlerforening, borgerforeninger, bridgeklub, cykelklub, foredrag, væve- og textilkreds, madgrupper og legepladsgrupper. Her er også mange gode gå- og løberuter.

Derudover står byens beboere for flere hyggelige arrangementer, f.eks. et årligt loppemarked og Sankthans-fester.

Du kan finde en oversigt over foreninger på Fritidsportalen.

Indkøb

Der muligheder for indkøb i de nærliggende nabobyer. Årslev ligger cirka 7 km fra Søllinge, og her ligger Rema 1000 og Spar. 

Derudover er der kun cirka 8 km til Ringe, hvor du finder flere dagligvarebutikker, handelsstrøg, apotek, cafe og biograf.

Skoler og daginstitutioner

Skoler

Søllinge hører til skoledistriktet Broskolen, som består af to afdelinger: afd. Bøgehøj i Årslev og afd. Rolfsted i Ferritslev-Rolfsted. Afd. Rolfsted har elever i 0 – 6. klasse. Afd. Bøgehøj har elever i 0. – 9. klasse. Efter 6. klasse samles eleverne fra afd. Rolfsted med eleverne på afd. Bøgehøj i 7. – 9. klasse.

I nabobyen Ferritslev ligger også Ferritslev Friskole.

I Søllinge ligger desuden specialskolen Natur- og Helhedsskolen Årslev.

Pasningsmuligheder for de mindste

Der er gode pasningsmuligheder i Søllinge for mindre børn. Der er flere private pasningsordninger; Ruths private pasningsordning er for børn fra 0- 3 år, og den private daginstitution Kernehusets Vuggestue og Børnehave for 0-6 år. Herudover er der flere dagplejere, vuggestuer og børnehaver i de omkringliggende nabobyer.

Ungdomsklub

I Årslev Ungdomsklub, cirka 8 km fra Søllinge, kan unge mødes på tværs af skoler og alderstrin.

Ungdomsklubben er en del af Ungdomsskolen i Faaborg-Midtfyn Kommune.

Natur

Åbne vidder, ro og masser af albuerum karakteriserer naturen i og omkring Søllinge.

Her får du mulighed for at bo i landlige omgivelser tæt på Odense, Ringe og Nyborg. Byen har en togstation med halvtimesdrift til Odense og Svendborg og ligger tæt på motorvejen uden at være generet af dem. Så her er det muligt at kombinere det bedste fra to verdener: Nærhed, tryghed og landlige omgivelser – med nem adgang til storbyen Odense.

Vil du vide mere?

Du kan læse mere om Søllinge på lokalrådets hjemmeside eller i Facebook-grupperne: Sdr. Højrup og Pederstrup sogn, Søllinge Fællesskab og Søllinge Fritidshus.

Har du spørgsmål om stort eller småt, er du velkommen til at kontakte formand for Søllinge Lokalråd Yvonne Koch via e-mail yvonnerkoch@gmail.com eller telefon 61 66 73 33.

Du kan også kontakte vores tilflytterkonsulent, og høre mere om området.

Spørgsmål? Kontakt os

Tilflytter-konsulent

Johanne Holten
Telefon: 72 53 10 65
Send en mail